Cavs/Pacers: The King is still the King

Det var et imponerende display af dominans der sendte Cleveland Cavaliers igennem Indiana Pacers og videre til anden runde i årets slutspil.

Mads Ridder sætter sine afsluttende ord på førsterundeserien mellem Cleveland Cavaliers og Indiana Pacers.

Forleden blev Indiana Pacers sendt ud af dette års playoffs. Dermed var de det første hold til at ryge ud, hvilket fører til en længere pause til LeBron James og Cleveland Cavaliers Eastern Conference semifinalerne.

Netop James må tage meget af æren for at kunne se frem til denne pause, tager man seriens gang i betragtning. I et historisk comeback i Kamp 3, kom Cavs tilbage efter at have været bagud med 26 point – 25 point i pausen, hvilket er den største pointforskel i en playoffkamp nogensinde – anført af James. Med Kyrie Irving og Kevin Love på bænken i hele fjerde quarter James og den brandvarme bænk bolden i den anden hånd og kom stærkt tilbage, hvilket førte til den noget så overraskende sejr. Med selvtilliden skudt helt i vejret efter sådan et comeback mødte Cavs op, klar til at slå sømmet i kisten på Pacer, og det må siges at den mission lykkedes. Med kampen forleden, blev det den 21. kamp i streg The King vinder i første runde af playoffs. Hans karriere playoff stats:

• 5703 point, tredje flest nogensinde (Overgået af Michael Jordan og Kareem Abdul-Jabbar).
• 1384 assist, tredje flest nogensinde (Overgået af Magic Johnson og John Stockton)
• 1797 Rebound, syvende flest nogensinde (overgået af Bill Russell, Wilt Chamberlain, Tim Duncan, Shaquille O’Neal, Abdul-Jabbar og Karl Malone)
• 366 steals, tredje flest nogensinde (overgået af Scottie Pippen og Jordan)
• Dertil har han sat fjerde flest tre-pointskud (overgået af Ray Allan, Reggie Miller og Manu Ginobili)

Med andre ord, James har vist hvordan han kan lidt af det hele, samt at han så sandelig også kan finde ud af at levere stort i slutspillet, hvor han igen løfter sig til nye højder. Mange vil nok mene at dette fokus på James er ensformigt og består af mangler – og jeg kan til dels være enig. For Loves og Tristan Thompsons enorme bidrag under kurven (16 og 11 rebounds henholdsvis i Kamp 4), Irvings vanvittig driblinger og cirkusskud er en stor del af Cavs-maskinen, men i en kamp hvor Cleveland kun assisterer hinanden 11 gange er der ingen tvivl om at James har et kæmpe ansvar. Han har spillet 175 minutter ud af de 192 mulige og har domineret under kurven når han driver. Dertil har han sat 9-for-20 fra bag tre-pointlinjen over seriens forløb. Sammenlignet med Irving, som er 7-for-32, var James også holdets stærkeste på det område i den indledende runde.

Pacers må se sig slået under kurven, hvor Love og Thompson gennem størstedelen af tiden i denne serie har domineret glasset. Dertil ærgrer de sig nok over et par spildte chancer for at få et bare mindre flovt resultat. En misset buzzer i åbningskampen, samt det at smide en 26-point føring i Kamp 3, vinder ikke kampe og hjælper ikke Paul George med føle sig sikker på sin fremtid i klubben. George, og især Lance Stephenson, må anses som seriens bedste spillere fra den modsatte side, som over alle fire kampe har gjort det hæderligt. Men tendensen og helhedsbilledet er, at hvis Cavs skruer tempoet i vejret, så ligner de et tog der er meget svært at stoppe.

Om det betyder en returbillet til finalerne må tiden vise, men det var et stærkt signal der blev sendt til resten af ligaen: Vi skal ikke glemmes.

(Foto: Keith Allison)