Cousins Trade: Kings har fortsat problemer med værdi

Sacramento Kings har sendt DeMarcus Cousins til New Orleans Pelicans for en pakke der er intet mindre end pinlig, og som risikerer at sende klubben tilbage i årevis.

I nat blev DeMarcus Cousins sendt til New Orleans Pelicans, og nej, Anthony Davis var ikke inkluderet.

New Orleans, der foruden Davis har været et af de mandskaber med mindst antal flytbare kontrakter og attraktive trade-godter, opgav hvad generelt opfattes som en minimal pakke for Cousins, anset af mange som ligaens bedste center.

Traden: Cousins og small forward Omri Casspi ryger til Pelicans, med Tyreke Evans, Langston Galloway, Buddy Hield, Pelicans’ 2017 first-round pick (top 3 beskyttet) og et 2017 second round pick via Philadelphia 76ers.

Denne handel minder på overfladen meget om Pau Gasol-traden der sendte spanieren til Los Angeles Lakers for ni år siden, dog med den note at man fra Los Angeles’ side ikke vidste at man sendte guld afsted i form af lillebror Marc Gasol. Centerstykket i den handel var Kwame Brown af alle spillere, og det er lignende kaliber i denne handel.

Traden bekræfter ligeledes, at Sacramentos ledelse fortsat opererer på en dårlig forståelse af systemet. Trade deadline er om tre dage, så at sende Cousins væk nu garanterer mere eller mindre, at man ikke får det bedste tilbud idet ingen desperation opnås hos andre klubber.

Man kan ligeledes kigge på dette retur og spørge sig selv om bare ét af Bostons Brooklyn-picks havde været en bedre samlet pakke for Cousins – en teori der med stor sandsynlighed viser sig sand i de kommende år.

Det gjorde det heller ikke meget bedre for general manager Vlade Divac og ejer Vivek Ranadivé at de havde lovet Cousins offentligt og privat at han ikke ville blive flyttet, og så gjorde det alligevel over All-Star aftenen af alle aftener. Det udviser yderligere en betragtelig mangel på professionalisme, og i det henseende kan man være inklineret til at støtte op omkring det faktum, at Cousins nu er blevet frigjort.

Tag dog ikke fejl, Sacramento har med denne trade vist at de stadig skraber den ultimative bund i NBA når det kommer til håndteringen og administrationen af deres franchise.