De undervurderede spillere i free agency

Det er aldrig nemt at forudsige free agency, med mindre den forudsigelse er at der kommer til at blive givet store kontrakter ud. Her kigger Naismith på ni undervurderede navne der kunne stå på række til en stor lønningsdag.

Det er ingen hemmelighed, at både DeMarre Carroll og Khris Middleton står til at modtage store kontrakter over sommeren. Begge er værdifulde forsvarsspillere, begge er såkaldte glue guys for Atlanta og Milwaukee respektivt og de begge er ganske solide bag tre-pointlinjen. Den kombination af talent kaldes ofte for “Three-and-D”-spillere, hvilket er forholdsvis selvforklarende.

Så hvad kommer de to til at tjene til juli, og hvilke andre spillere derude flyver drastisk under radaren? Følgende er ni navne på spillere der potentielt kan ende med nogle overraskende store kontrakter, samt et bud på hvad den løn kunne være på. Listen er tilfældigt sat sammen, og rangerer derfor ikke spiller efter egenskab eller løn.

Læs fodnote vedrørende free agent terminologi: 1

 1. Khris Middleton, RFA – Fire år, $55 millioner
  Middleton rygtes til at stå til en indtjening på $60 millioner, men her kan man ikke udelukke at rygtet opstod fra hans egen lejr, som et led i at presse hans pris op. Dog er beløbet nok ikke helt urealistisk. I en alder af bare 23 har Middleton markant mere potentiale, og hans spil kunne blomstre med en større rolle. Han er effektiv, konstant produktiv og kunne finde sit navn på en del fremtidige All-Defense hold.
 2. DeMarre Carroll, UFA – Fire år, $50 millioner
  Atlantas eneste starter der ikke var med i All-Star kampen, kan i et kort øjeblik denne sommer ende med at blive en af klubbens bedst betalte spillere. Meget ligesom Middleton er Carroll hamrende solid på begge ender, og han er lige akkurat trådt ind i sin bedste alder, hvilket gør at holdet der får, eller beholder, ham får en alsidig tovejs-forward som har trådt op her i slutspillet offensivt, med et snit på 18.9 point på en direkte absurd TS% af .684 – Havde han spillet sådan hele året, havde Atlanta haft fem All-Stars.
 3. Tobias Harris, RFA – Fire år, $60 millioner
  At spille for et dårligt hold, og i et marked med knap så meget mediedækning, resulterer ofte i at en del spillere hurtigt bliver undervurderede og nærmest glemt af generelle fans. Den bare 22-årige Tobias Harris er et resultat af dette, men det betyder ikke ligaens 30 hold ikke har holdt øje. Harris udviklede sig i år som en alsidig scorer der kan spille begge forward-positioner, samt en solid rebounder. Hans forsvar tog nogle skridt fremad i udviklingen, men det er klart det næste skridt der skal tages for at han kan blive til en stjerne. Dog er han godt på vej, og han ligner en fremtidig 22-point scorer der kan levere på gode procenter. Det betyder, at en ganske stor pose penge nok skal finde sin vej til Harris.
 4. Robin Lopez, UFA – Fire år, $48 millioner
  Når du er en center på 213 cm der kan løbe gulvet, afslutte offensivt på en høj konversationsrate, kan ramme straffekast, rebounde og generelt dække habilt op, så betyder det du har værdi. Lopez har længe været drastisk underbetalt, og det skal absolut ændres til sommer hvor han endelig har en chance for at læne sig tilbage og se tilbuddene an. Skulle Portland miste LaMarcus Aldridge, kunne klubben godt ende med at gå i anden retning, og rent faktisk starte en genopbygningsproces, hvilket betyder der er en risiko for Lopez findes et andet sted næste sæson.
 5. Patrick Beverly, RFA – Fire år, $32 millioner
  Havde Houston haft en rask Patrick Beverly på den aktive roster lige nu, kunne deres andenrundekrig med Los Angeles Clippers have set anderledes ud. Beverly er en stærk tre-pointskytte og en af de bedste forsvarsspillere ligaen har at byde på. Han er ekstremt intens, ekstremt passioneret og ekstremt dygtig til at læse hans modstander. For det lyder en løn på $8 millioner årligt som en fair start, og det kunne endda være det tal blev en anelse større hvis flere hold kaster deres interesse efter ham.
 6. Enes Kanter, RFA – Fire år, $65 millioner
  Det kan være svært at se logikken i det beløb, taget Kanters defensive problemer i betragtning. Men som bekendt vokser der ikke alsidige centere på træerne, og hans rebounding- og scoringsfærdigheder er sublime for en spiller af den størrelse. $16.25 millioner årligt er unægteligt en høj pris, men der kommer til at være hold udefra med den slags tilbud, hvilket er noget Sam Presti må have vidste før han trade sig til Kanter.
 7. Gerald Green, UFA – Fire år, $40 millioner
  Han er en af ligaens bedste atleter, han er en dygtig skytte, han er en farlig kontraspiller og så er han på udkig efter en ny klub. Alt det betyder Gerald Green kunne ende med en kontrakt der giver ham $10 millioner om året, især når han kan starte på omtrent halvdelen af ligaens hold som enten shooting guard eller small forward. Det er den alsidighed, samt det at han er i sin bedste alder, der er fortaler til en så stor kontrakt.
 8. Danny Green, UFA – Fire år, $36 millioner
  Det er svært at undgå Danny Green, der med stor sandsynlighed bliver i San Antonio. Han er en absurd dygtig forsvarsspiller der kan dække alt fra små point guards til LeBron James. Ydermere sætter Green 41.8% af sine langbolde, og hjælper endda som en shot-blocker, idet han opsamlede sig 87 af dem i år, hvilket er imponerende for en shooting guard. Green har ligesom Robin Lopez længe været underbetalt, og denne sommer repræsenterer muligheden for at ændre dette.
 9. Ed Davis, UFA2 – Fire år, $35 millioner
  Hvorfor Davis gik med til sådan en lav kontrakt hos Los Angeles Lakers er mig for evigt et mysterie. Men det kan han ændre til sommer, hvor flere klubber vil ringe ham op på førstedagen. Hans PER på 20.0 samt elite reboundingrate på 7.6 per på bare 23.3 minutters spilletid viser tegn på aktivitet, og det passer godt til beskrivelsen af Davis, der til tider lignede den eneste i klubben der gav en ordentlig indsats. Davis er den sværeste spiller på listen at dømme i antal dollars, idet et hold snildt kunne komme på banen og tilbyde $10 millioner årligt, samt en position som starter.

Er der en spiller du mener der burde være med på listen, så vil Humørspillerne gerne høre fra dig. Send en email til hs@naismith.dk og mærk emnefeltet “Sommer FA”, så kan det være vi bringer din idé med i et af de kommende afsnit.

(Foto: The Daily Sports Herald)

 1. RFA = Restricted Free Agent – Det originale hold kan matche.
  UFA = Unrestricted Free Agent – Det originale hold kan IKKE matche.

 2. Davis har en player option til næste år på $1.1 million hvilket han kunne ende med at afvise.