Hvorfor Lakers burde vælge Jordan Clarkson over Rajon Rondo til sommer

Rajon Rondo rygtes til Los Angeles Lakers denne sommer, men klubben har måske allerede fundet deres point guard i form af den dynamiske andenrunde-rookie Jordan Clarkson.

Selv en trade til Dallas kunne ikke holde rygterne fra at hobe sig op omkring Rajon Rondos fremtid, og det er især Los Angeles Lakers der sættes i forbindelse til den tidligere All-Star. Det er kendt rundt omkring ligaen, at Kobe Bryant anser Rondo som en værdig holdkammerat, idet de begge er intense, seriøse og yderst krævende i deres tilgang på banen.

Men inden for de sidste par måneder har noget ændret sig i Los Angeles, ændringen kommer i form af en rookie valgt i anden runde; Jordan Clarkson.

Den 22-årige point guard har formidabel højde for positionen (6’5) og føler sig allerede komfortabel i at udnytte den, når han står overfor mindre spillere. Han har siden februar snittet 15.5 point, 4.5 rebounds og 5.2 assists over 31.1 minutter, og ligner mere og mere en byggeklods til fremtiden.

Konventionelt set burde man ikke udelukke en tidligere All-Star baseret på 32 solide kampe fra en rookie valgt i anden runde, men Clarksons indflydelse går længere end bare tallene, samt det han producerer på banen. Han står til at tjene en anelse over $845,000 næste år, et absurd lavt beløb, og hans unge alder kunne repræsentere starten på den nye æra der er ved at være inde over Los Angeles. Selv når Kobe Bryant vender tilbage kan klubben ikke tillade sig at bygge holdet op omkring ham, idet sådan en plan ikke bare vil være kortsigtet, men højst sandsynlig ineffektiv idet det vil kræve at skulle erhverve sig ældre spillere.

Clarkson kunne være det led der binder den nye generation sammen, og giver Lakers et yderst nødvendigt fundament at bygge videre på. Næste år vender Julius Randle tilbage fra sit brækkede ben, og han besidder stadig double-double potentiale. Rondo, der for nylig blev 29, er lige akkurat for gammel til at hoppe med på den ungdomsbølge, og de ekstra penge der ville blive givet ud for ham vil være bedre brugt på længere sigt.

Plus, så er der lige den fordel at Clarkson faktisk er i stand til at deltage offensivt. Han rammer næsten 83% på linjen, og har en Free Throw Rate på 27.2% hvilket er lovende. Ydermere har han potentiale som skytte, trods hans 30% fra tre-pointlinjen. Hans form er solid, han får god højde på sit jump shot og burde derved kunne hive sin effektivitet op nogle procenter i det område. Hans højde og atletiske formåen gør ham desuden svær at dække op, da han besidder boldegenskaber som en lille guard, og derved kan kombinere dem med sin højde for at give forsvaret en udfordring.

I den forbindelse vil en stor kontrakt til Rondo, når man har Clarkson under kontrakt for under $900,000 næste sæson, være en finansiel risiko. Pengene burde i stedet gives ud til større forwards, hvis muligt1, eller potentielt Restricted Free Agents som f.eks. Tobias Harris og Kris Middleton.

Det er for tidligt at male Clarkson som den etablerede point guard for fremtiden. Men efter denne sæson fortjener han som minimum en chance for at bevise han kan gøre det på en mere konstant basis. I værste fald trykker Lakers på re-set knappen i 2016, og bygger i mellemtiden deres ungdomssektor op. Alt andet vil faktisk være uansvarligt.

(Foto: The Daily Sports Herald)

  1. I afsnit 6 af Humørspillerne diskuteres der om hvorvidt spillere er interesserede i at komme til Lakers.