Kamp 2: Endnu et Boston-comeback mod Wizards

Efter en fremragende kamp, hvor føringerne for Washington Wizards igen var oppe på to-cifrede antal, løb hjemmeholdet Boston Celtics med sejren efter overtid på 129-119.

Meget kan man efterhånden sige om det her Boston Celtics mandskab, men stærke startere er de altså ikke. De endte med sejren i kampen natten til onsdag mod Washington Wizards, men som man har set mange andre gange allerede i dette playoffs, kom Celtics ikke rigtig ud af starthullerne og blev udscoret – såvel som udspillet til tider – af Wizards som tog en føring på 13 point.

For Boston ringede alarmklokkerne, da man kunne se turnover på turnover tidligt i kampen. 9 turnovers i 1. quarter for hjemmeholdet, mens Washington havde 0. Det kombineret med et nærmest perfekt skydende Wizards mandskab (og specielt John Wall med 19 point alene) sendte Boston til dels til tælling, og de var decideret heldige med at kun være bagud med 13 point.

John Wall fandt som sagt rytmen tidligt i kampen. Det er tydeligt at se, at når Isaiah Thomas dækker ham op, så skal det udnyttes. I første halvleg gik Wall ofte i posten mod Thomas, som allerede efter 3 minutter havde 2 fejl til sit navn. Ikke desto mindre spillede Celtics point guard 10 minutter og 28 sekunder af 1. quarter, hvilket tillod Wall at være aggressiv på Thomas, som var nødsaget til at bakke lidt af, for ikke at fange sin fejl nummer 3.
Igennem hele kampen var Wall stjernen og omdrejningspunktet for Wizards. 40 point, 13 assists, 3 steals og 3 blocks endte Wall med, men det var altså ikke nok til at tage sejren.

Og det skyldtes i høj grad hans direkte konkurrent i grønt. Isaiah Thomas var fuldstændig ustyrlig! Den 175 centimenter høje point guard, splittede ved flere lejligheder Wizards-forsvaret ad med sin uhyggelige fart, væverhed og fantastiske drible-egenskaber. 53 point (heraf 29 point i 4. quarter og overtid), 4 assists, 4 rebounds og 3 steals var hvad Thomas fik smidt på sin statline. Han er så fantastisk i 4. quarter. Clutch og klar til at tage ansvaret på sine skuldre.

Af andre nævneværdige aspekter, bør det også nævnes hvordan Markieff Morris’ kamp forløber sig for Wizards. Han rullede sin ankel kraftigt i kamp 1, og var i fejlproblemer det mest af kamp 2. På kun 26 minutter var Morris dog effektiv og skød over 50% fra gulvet, endte med 16 point, 6 rebounds, 2 steals og 1 block. Men han var kilde til megen uro i feltet, specielt fordi Celtics head coach Brad Stevens så sig nødsaget til at spille Amir Johnson overfor Morris, så man kunne konkurrere på størrelsen, hvilket Gerald Green ikke var i stand til.

For Celtics synspunkt, må man udover Isaiah Thomas, kippe lidt på hatten for bænken og den produktion de kommer med. Terry Rozier får lange stretches, dækker godt op og er så energisk på bolden at han er svær at dæmme op for. Rozier fører plus/minus kategorien FOR ALLE spillere i playoffs med imponerende +94! Udover Rozier, er også Kelly Olynyk begyndt at spille sig varm, Marcus Smart spiller stadig godt forsvar og så er rookie Jaylen Brown også gået hen og blevet en faktor i den her serie, noget han ikke var i 1. runde mod Bulls.

Wizards åbner natten til fredag op i Verizon Center for den første af de to hjemmekampe, og de er altså under maksimalt pres for at vinde begge kampe. Boston har ageret comeback-konger de første to kampe, og Wizards skal altså blive ved med at trykke på gaspedalen igennem hele kampen.

(Foto: Keith Allison)