Kamp 4: Washington udlignede Bostons føring

Bostons problemer ramte et nyt punkt, da anden kamp i Washington også blev tabt. Det blev til et nederlag på 121-102 og serien er nu uafgjort 2-2.

Første-seedede Boston Celtics er igen på vej i problemer efter Washington Wizards fik udlignet serien. To hjemmesejre på overbevisende facon må give Brad Stevens og Celtics-mandskab grund til bekymring – ikke fordi det er nogen skam at tabe til Washington på deres hjemmebane, men mere på grund af måden nederlagene er kommet på.

I kamp 4 var Boston ellers for en gangs skyld pænt med i starten af kampen, og fik ikke gravet det sædvanlige hul i 1. quarter. Tværtimod var Boston faktisk foran med 20-24 efter den periode, hvor John Walls dårlige første halvleg startede. 5-for-17 på gulvet, “kun” 4 assists og 2 af Washingtons samlede 10 turnovers, er ikke hvad vi har været vant til at se fra Wall som har været eminent i den her serie.

For Boston var det Isaiah Thomas som holdt liv i et ellers dårligt skydende udehold. Den vævre guard var hurtigt 5-for-5 bag 3’eren i 1. havleg og styrede Bostons spil med hård hånd. Udover Thomas, var der ikke mange lyspunkter for Celtics som lige så stille smed flere og flere bolde væk og missede flere og flere skud. Skuffelserne var mange, men specielt Avery Bradley (2-for-9 fra gulvet) og Jae Crowder (2-for-9 fra gulvet) havde en dårlig aften, hvor også Marcus Smart (2-for-7 fra gulvet) havde en aften han gerne ville glemme.

De to stjerne point guards skiftede lige tempo i 2. halvleg. Isaiah Thomas forsvandt nærmest fra kampen, og scorede 2 point i hele 2. halvleg, på 1-for-3 på gulvet, samtidig med 5 turnovers i en kritisk 3. quarter og han kom ikke på straffekastlinjen en eneste gang hele kampen, noget ukarakteristisk for Thomas. På den anden side begyndte John Wall og ligne sig selv.

Han var nemlig hovedaktøren i det fantastisk run som Wizards fik sat sammen i 3. quarter. Wizards sammensatte nemlig et run på 26-0, efter at kampen havde været helt tæt op til det. John Wall med 13 point (7-for-7 på straffekastlinjen), 5 assists og 2 steals var helt fænomenal med hans aggresivitet i og med at Wizards fik lov til at løbe på mange af Bostons turnovers (7 i 3. quarter) og brændte skud (5-for-16 samlet i 3. quarter).

Igen er det det tilbagevendende problemer som Boston er rendt ind i. De blev mast på glasset og taber den kamp på glasset med hele 45-31. Samtidig som beskrevet tidligere, var Celtics også elendigt skydende, og man var i det hele taget et hold på bagkant i flere perioder. Og det går bare ikke mod et hyper-aggressivt Wizards-mandskab som havde tur i den fra både Bradley Beal (29 point), Markieff Morris (16 point), Otto Porter (18 point) og også Bojan Bogdanovic fra bænken (13 point) og altså før omtalte John Wall.

Wizards kommer altså med momentum ind i kamp 5 som rykker tilbage til Boston. Det ser ud som om at Wizards har fundet formlen til at kunne vinde den her lidt “fysiske” kamp mod Celtics. Omvendt kan Celtics stå tilbage og se på de i alt 4 matchups de har haft i Washington, som er endt med ret så klare nederlag, hvorimod Boston har vundet de matchups der har været i TD Garden, og så længe de holder deres hjemmebane-fordel er de stadig på vej mod den samlede sejr i serien. Et helt åbent opgør, hvor kamp 5 spilles natten til torsdag.