Kamp 5: Raptors én kamp fra avancement mod Bucks

For første gang i serien rullede den velsmurte maskine for Toronto, og det resulterede i en overbevisende storsejr mod Milwaukee, som nu befinder sig i et 2-3 hul i førsterundeserien.

Thomas Koll dækker førsterundeserien mellem Toronto Raptors og Milwaukee Bucks hvor periodiske opdateringer fra serien kan findes her på siden.

Det er endt med at blive en hård serie for Milwaukee Bucks.

Efter at have spillet de tre første kampe på højt niveau, og hvor man med lidt held kunne have taget sejre i hver og én, er Bucks nu i knæ og har ryggen mod muren, efter de seneste to kampe, som mest af alt har været et udtryk for, hvilket af de to hold som har slutspilsrutinen.

Natten til tirsdag tog Raptors et afgørende skridt med en dominerende 118-93 sejr hjemme, i en kamp som de havde kontrol over fra start til slut. Hver gang Milwaukee gik på et run, blev det bremset af de defensivt effektive og aktive Raptors, hvis startere og stjerner forstod vigtigheden i ikke at lade kampen slippe ud af deres greb.

Den helt store historie fra kampen kom dog ikke fra en af Torontos stjerner. Shooting guard Norman Powell, som forud for kampen var blevet indsat i rollen som starter, løftede sit niveau og var et essentielt led i den overordnede indsats. Den tidligere D-League guard var fænomenalt godt spillende på begge ender af banen, og var den uventede x-faktor med sine 25 point på 8-for-11 på gulvet, inklusiv 4-for-4 bag tre-pointlinjen. Han krydrede også sin indsats med fire rebounds, fire assists og tre steals.

Dermed ikke sagt at hjemmeholdets andre startere spillede nogen dårlig kamp. Tværtimod. Kyle Lowry kom mere igang end i de tidligere kampe og lignede mere sig selv, DeMar DeRozan spillede solidt uden at være prangende, Serge Ibaka var Serge Ibaka med scoringer indefra og udefra, han bidrog på glasset, sendte skud tilbage og medbragte generelt en stor, nødvendig, mængde energi når han lavede et stort spil – noget som fik publikum op af sæderne i et gyngende Air Canada Centre. 19 point og seks rebounds lyder ikke som alverdens, men det var et vigtigt led i at holde Milwaukees forsvar på tæerne, hvilket til dels frigjorde Powell og Lowry.

På den anden side af banen var det en kamp som Bucks nok bare skal glemme. Jason Kidd valgte tidligt at gå tilbage til den strategi som havde virket i Kamp 1 og 2, nemlig at blitze og double-teame DeRozan og Lowry tidligt i Torontos half-court set, dog uden de store resultater. Raptors justerede fint og sendte bolden videre hurtigt og effektivt, hvilket førte til nemme scoringer.

I det hele taget var det de færreste spillere, udover Giannis Antetounmpo (30 point, ni rebounds, tre assists og tre steals) og Malcolm Brogdon (19 point, 5-for-7 udefra), som kunne være sin indsats bekendt. Specielt Khris Middleton var en skygge af sig selv og var slet ikke en faktor i offensiven – en absolut nødvendig for Milwaukee fremadrettet.

En anden faktor som er værd at nævne er bænkproduktionen fra Milwaukee, der var ineffektive rent offensivt. 38.8% fra gulvet, 33.3% udefra og en rystende 45.5% fra linjen blev det til. Trods forholdsvist stabile navne i form af Greg Monroe, Matthew Dellavedova, Michael Beasley og Mirza Teletovic, kunne ikke få deres produktion i gang, hvilket Raptors udnyttede ved at skubbe føringen højere op.

Et par andre statistikker som er interessante, og meget sigende for kampen, er at Milwaukee ikke får et eneste second-chance point. Ikke fordi Raptors får så mange selv, kun ni point, men et hold som er så atletiske og så lange, burde kunne få flere point fra offensive rebounds ved ringen.

Også på straffekastlinjen syndede Milwaukee. 15-for-26 på linjen er ganske enkelt uacceptabelt, især i playoff-regi. Ultimativt gjorde det ikke udfaldet for kampen, men det er næsten umuligt at kunne stable sig et ordentligt modangreb på benene når man ikke rammer de nemme point.

Trods Bucks nu finder sig i et 2-3 hul, er serien langt fra afgjort. Milwaukee har fortsat enormt talent og længde der kan irritere samtlige spillere på Torontos roster, samt en hjemmebanefordel i Kamp 6. Jeg ville ikke være forbavset hvis den her serie endt i en overtidsafgørelse i en senere Kamp 7 og det vil være decideret fejlagtigt at ignorere Bucks på nuværende tidspunkt.

(Foto: Keith Allison)