Kamp 6: Raptors forbi Bucks – klar til næste runde

Det holdt hårdt, men rutinen sejrede da Toronto Raptors stjal Kamp 6 i Milwaukee med en sejr på 89-92 - Raptors skal nu møde Cleveland i anden runde.

Thomas Koll lægger her sidste ord på førsterundeserien mellem Toronto Raptors og Milwaukee Bucks.

Dwane Casey og Torontos stjernebesatte backcourt med Kyle Lowry og DeMar DeRozan kan ånde lettet op efter de forleden sikrede sig avancement til næste runde i Eastern Conference playoffs, da Milwaukee Bucks blev sendt på tidlig sommerferie.

Den afgørende kamp beviste tydeligt, at det var ungdommens kådhed mod de rutinerede ræve. Giannis Antetokounmpo startede som lyn og torden med 14 point efter første quarter, som Bucks var mere end med i. Også Thon Maker kom hurtigt igang defensivt og havde tre af sine fem blocks (på bare 13 minutter og 25 sekunders spilletid) tidligt. Ja, selv Khris Middleton som har haft store problemer i serien bidrog med seks hurtige point. Alligevel var det dog Raptors som tog overhånd.

Torontos kerne med DeRozan, Ibaka og Lowry viste rutinen i specielt første halvleg. Jason Kidd prøvede igen flere gange med sit “blitz/double-team”-forsvar overfor Torontos stjernebesatte angreb, som blev mere og mere isolations-præget, men igen uden held. Kombineret med Milwaukees manglende evne til at tage gode beslutninger i andet quarter, var det op ad bakke for dådyrerne. Antetokounmpo og Malcolm Brogdon skød kombineret 3-for-12 i den periode, hvor de begge spillede over 10 minutter, og ungdommen viste her for første gang i denne kamp sine begrænsninger.

Men det var ikke kun begrænsninger for de unge Bucks-spillere. Da der manglede omkring seks minutter af tredje quarter, var hjemmeholdet nede i sækken, og bagud med hele 25 point. Et herorisk comeback var på trapperne da Bucks, anført af Antetokounmpo, begyndte at spille effektivit. Med et overraskende energi-indskud fra Jason Terry (otte point, 3-for-5 fra gulvet, 2-for-3 udefra – i fjerde quarter) kunne hjemmeholdet se sig selv med muligheden til allersidst for at sende kampen i overtid. Men igen så man ungdommens begrænsninger, da Antetokounmpo med to sekunder tilbage valgte at tage en to-point scoring, efter at have søgt efter et tre-pointskud i 7-10 sekunder.

Dermed går Toronto videre til anden runde hvor deres nemesis Cleveland Cavaliers, med LeBron James på holdet, venter. Spillet for det canadiske hold har peget i den positive retning de seneste kampe, så de må i det mindste føle at chancen er der, for at tage LeBron-udfordringen op.

På den anden side må stå et slukøret Milwaukee-mandskab. De havde chancen og var godt med i serien, men tabte til et hold som vidste hvornår det talte. Om ikke andet er det opløftende at man kunne tage Raptors til seks kampe, og man har fået noget erfaring. Uden tvivl at de her unge Bucks-spillere er nogen man skal holde øje med i fremtiden. Næste sæson er Jabari Parker med stor sandsynlighed tilbage fra sin korsbåndsskade, og deres rookies har fået mere tid under bæltet – det kan godt vise sig at være nogle spændende sæsoner fremover for Jason Kidds mandskab, på trods af det tidlige exit mod Raptors.

(Foto: Keith Allison)