Portland satser langvarigt på Al-Farouq Aminu

Al-Farouq Aminu vil til oktober spille for sit fjerde hold over seks sæsoner, da han er kommet til enighed med Portland Trail Blazers på en kontrakt til $30 millioner over fire sæsoner.

I nat lød åbningsskuddet for NBA free agency – også kaldet “silly season” – hvor millioner af dollars bliver kastet rundt til diverse spillere. Den første til at skifte klub var small forward Al-Farouq Aminu der spillede for Dallas Mavericks sidste sæson, og kontrakten lyder på fire sæsoner og $30 millioner.

Taget den hævede cap fra næste år i betragtning, er $7.5 millioner årligt den nye form for MLE-kontrakt, og det er som sådan fin værdi for den snart 25-årige Aminu, til trods for han kun blev betalt ligaens minimum sidste år.

Aminu er en af ligaens bedste på glasset ved small forward positionen, idet han over sin karriere har grebet 13.8% af alle rebounds når han har været på banen. Det er sammenlignligt med f.eks. Chris Bosh, der selv sidder på 14.2% for sin karriere.

Offensivt er Aminu dog begrænset, og det er her længden af kontrakten kan virke bekymrende. Antager man, at LaMarcus Aldridge forlader klubben om nogle dage, lægges der enormt meget offensivt ansvar på point guard Damian Lillard, især efter Portland sendte Nicolas Batum til Charlotte, og så deres shooting guard, Wesley Matthews, gå ned med en overrevet akillessene.

Totalt set er Aminu en værdifuld spiller, men under de rette omstændigheder. Portland er kun den rette omstændighed hvis Aldridge bliver, hvilket ikke er skrevet i sten på nogen måde.

Karakter: 7 – med mulighed for 10 hvis Aldridge vender tilbage.