Roundtable: Devin Booker og hans 70-pointer

Devin Booker scorede i nat 70 point - det højeste pointantal af en enkel spiller siden Kobe Bryants 81 for 11 år siden - og følgende er reaktioner fra Naismith-redaktionen.

Den kun 20-årige Devin Booker scorede i nat 70 point i et nederlag til Boston Celtics. Han ramte 21-for-40 fra gulvet, inklusiv 4-for-11 fra tre-pointlinjen, samt 24-for-26 fra straffelinjen. Følgende er reaktionerne til nattens kamp:

Magnus Stub
Jeg er splittet omkring det her. Som i virkelig. For ja, selvfølgelig er det flot at Booker scorer de 70 point, hvilket i sig selv er sindssygt. Min anke ligger i, at holdet nærmest i slutningen får det til at ligne en showkamp, selvom man i forvejen har tabt. Jeg synes det vidner lidt om en tabermentalitet, hvor man griber de få succeshistorier man kan, og reaktionen fra holdet efter var også lidt pinlig i min optik. Succes over personlig hæder – selvom sidstnævnte er markant mere sandsynligt for Suns i deres nuværende situation.

Malte Arboe Lauridsen
Med en snert at tømmermænd og træthed fik jeg åbnet Facebook fra min telefon af, og det eneste jeg kunne se var historien om Bookers 70 point i nat. Min første reaktion var at jeg bestemt ikke havde drukket absint i går, så hvorfor katten så jeg ting som umuligt kunne være der? 70 point er absurd mange, men samtidig mener jeg også det er en indikation på hvilken spiller vi har her. For Phoenix er det hovedsagligt noget som kan trække opmærksomhed væk fra hvor pot ringe de har været i år – og det er altså en Lakers mand som siger det. Samtidig skær det mig i øjnene at hans holdkammerater bagefter står smilende og får taget billede. Taber mentalitet much? Men vildt af Booker.

Thomas Koll
Jeg har det lidt mærkeligt med det her. Ja det er da flot at Booker laver 70, men der er jo LaMelo Ball-agtige tilstande når man fejler for at få flere boldbesiddelser. Anyways, det er da flot, men det tæller jo ikke i det store billede, specielt når man taber kampen.

Mads Ridder
Forstil dig at sidde i omklædningsrummet og have scoret 70 point. Du er 20 år gammel og dette er højst sandsynligt din største individuelle præstation i hele din karriere. Du sprudler indvendigt, du føler dig usårlig, du føler dig varm og hvor intet ikke kan lykkedes for dig.

..Så taber du forresten kampen.

Jeg tror mine tanker ville være splittet – og jeg vil væk fra Phoenix.

Mads Kofod Rasmussen
Flow. Imponerende scoringsaften på skill (modsat exceptionelt fysisk talent) fra et ung talent med stort potentiale mod et solidt forsvarshold (11. i ligaen)

At det lige bliver 70 er for mig ikke det vigtige, når der blev spekuleret i at hjælpe ham fra hans holds side ved at forlænge kampen selvom den var afgjort. Han har 61 med 1:48 tilbage (bagud med 11). Det når han igennem normalt spil.

Et sted i 60’erne som han nok havde endt på organisk havde jeg også set som ret imponerende. Jeg håber det også giver momentum til at han fortsætter sin udvikling, bygger andre vigtige facetter på i sit spil (forsvar nævnes af mange som dårligt punkt) så han bliver en spiller, hvis ikke den spiller, Phoenix kan bygge op om i fremtiden. For blandt sådanne scoringsudbrud finder man også spillere der aldrig rigtigt fandt smag for andre dele af spillet og aldrig rigtigt blev bedre (Brandon Jennings med flere 50 pts kampe som rookie fx).

Thomas Nielsen
Da jeg sad med Rockets-Pelicans kampen i fjernsynet og UCLA-UK kampen på ipaden, dukkede der en notifikation op på min telefon, hvor der stod slut resultatet på Celtics-Suns kampen, samt de bedste stats fra kampen. Da jeg så at Booker havde scoret 70 point troede jeg at det var en fejl, men to sekunder efter på Twitter fik jeg det så bekræftet. Jeg var målløs. Earl Watson brugte TO’s og fik sit hold til at fejle, så Booker kunne komme op på 70 point, hvilket jeg ikke har det store imod, da det i min optik øgede underholdningsværdigen af kampen.

20 år, 70 point og på fine procenter er spektakulært. Noget man skal huske ved det her Suns-hold er at hvis de var med i Sweet 16 i March Madness i NCAA-turneringen, så ville Suns’ startopstilling være det næstyngste hold, hvilket er komplet vanvittigt. Suns er i fuld rebuild og har en masse spændende spillere til fremtiden, men Booker ligner en kommende superstjerne på en forholdsvis svag position i NBA så jeg er vild med udviklingen.

(Foto: Keith Allison)