Summer League Special – Orlando & Utah

Thomas Nielsen tager et kig på de spillere af interesse i denne sommers Summer League i NBA - I denne omgang fokuserer han på henholdsvis Orlando og Utahs ligaer.

Orlando Summer League

Brooklyn Nets

Spillere fra 2015 draften: Rondae Hollis-Jefferson #23 valgt af Portland og Juan Pablo Vaulet #39 valgt af Charlotte.

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Markel Brown, Cory Jefferson, Earl Clark og Xavier Thames.

Andre spændende spillere på holdet: Cliff Alexander og Khem Birch.

Nets fik tradet sig til Hollis-Jefferson på draft natten, som er en yderst altetisk forsvar-først type spiller. Hollis-Jefferson har en god motor og er et hop skud fra at være en NBA spiller. Juan Pablo Vaulet, som Nets fik tradet sig til, er en argentisk scorer som nok bliver henvist til udlandet indtil man tør tilbyde ham en kontrakt. Markel Brown og Cory Jefferson blev begge valgt i anden runde af 2014 draften. De har begge spillet 45+ kampe for Nets sidste sæson og har givet Brooklyns gamle hold et par unge atleter at spille på. Begge er nok til at finde på rosteren når training camp starter.

Xavier Thames er endnu et sent 2014 pick som ville prøve at få sig spillet ind og få sig en training camp invitation. Det ser dog yderst usandsynligt ud efter en skuffende sæson i Spanien, som hurtigt blev til et D-League ophold. I øvrigt bliver det ikke let for ham at finde en plads, med alle de point guards Nets nu har. Earl Clark, som er noget af en NBA journeyman, er lige nu på en non-guaranteed kontrakt med Nets og det er svært at se hvorfor et Luxury Tax hold skulle beholde ham.

Clark skal via Summer League åbne øjnene op for de andre 29 holds GM’s, så han kan få sig en training camp invitation. Cliff Alexander var en af de mest eftertragtede spillere i high school, men som overraskende for de fleste ikke blev valgt igennem draften her i år. Alexander er havnet i en god situation hos Nets, da deres frontcourt ikke er særlig solid. Alexander skal bare overbevise GM Billy King, via sit spil, om at han skal være til at finde når 2015-2016 sæsonen går i gang. Khem Birch er en fin atlet der trives i forsvaret. Efter et godt summer league ophold sidste år har Birch blandt andet strålet i D-League hvor han kom på All-Defensive first team. Birchs største konkurrent for en training camp invitation for Nets er netop Cliff Alexander.

Charlotte Hornets

Spillere fra 2015 draften: Frank Kaminsky #9

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: P.J Hairston og Troy Daniels.

Andre spændende spillere på holdet: Aaron Craft, LaQuinton Ross og Aaron Harrison.

Hornets valgte Frank Kaminsky som nummer ni i draften for lidt over en uge siden. Kaminsky, som blev udnævnt til årets college spiller i sidste sæson, kan lidt af hvert i angrebet, men er begrænset i forsvaret. Forvent at se ham vise sit flotte skud af i Orlando samt vise hvad han kan på glasset.

Hairston og Daniels er to gode skytter som konsekvent kan ramme langbolden. Hairston som har ladet attitude-problemer påvirke hans karriere førhen, ville vise os at han nu er modnet. Craft og Ross var begge holdkammerater i Ohio State tilbage i 2013. Craft, der blev udnævnt som DPOY i D-League sidste sæson, er den optimale tredje point guard for de fleste hold, da han er en pest i forsvaret og en udmærket playmaker. Han er et skud fra at være en NBA spiller.

Ross som spillede sidste sæson i Serie A er en god scorer og en udmærket rebounder for hans position. Ross er blevet en bedre tre-pointsskytte efter at have tilbragt sidste sæson i Italien. Aaron Harrison, den tidligere Kentucky Wildcat, og tvillingebror til Andrew Harrison, er en rookie som ville bruge summer league til at fremvise at han er en NBA-spiller. Harrison er et stabilt skud væk fra at være en rollespiller for et NBA-hold, og Charlotte burde være et godt fit.

Detroit Pistons

Spillere fra 2015 draften: Stanley Johnson #8 og Darrun Hilliard #38.

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Spencer Dinwiddie.

Andre spændende spillere på holdet: Adonis Thomas, Jared Berggren og David Wear.

Stanley Johnson, som blev valgt som nummer otte, er en spiller med massere af selvtillid. Johnson er en spiller som man skal holde øje med i transition, samt give et kig efter når han skyder udefra. Hilliard er endnu en tovejsspiller ligesom Johnson, og passer godt ind i NBA som den efterhånden eftertragtede 3 and D type. Dinwiddie var i top 5 blandt rookies i assists sidste år og viste glimt af hvad han kunne da Brandon Jennings blev skadet. Forvent at han folder sig ud og styrer offensiven.

Thomas blev ikke valgt i 2013, men er stadig kun 22 år gammel. Han har god styrke og har forbedret hans største svaghed siden han valgte at melde sig til draften; hans skud. Jared Berggren spillede sidste sæson i Belgien. Berggren er en solid forsvarsspiller som er en okay rebounder. Han ville overbevise GM’s med hans hårde spil at han er en NBA-spiller. David Wear fik chancen af Kings sidste år efter at han havde strålet i D-League, og er en stretch-four som er en fair rebounder.

Indiana Pacers

Spillere fra 2015 draften: Myles Turner #13 og Joseph Young #43

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Solomon Hill og Shayne Whittington.

Andre spændende spillere på holdet: Mantas Kalnietis og Jarell Eddie.

Myles Turner er en høj, men tynd, center der har et godt skud. Hold øje med hvor godt et skud han har og hvor meget han bruger det i angrebet. Turner som for bare en måned siden så ud til at løbe mærkeligt, har virkelig arbejdet med sit løb og hvor er det godt for ham, når nu han kommer til at løbe ekstremt meget da Roy Hibbert og David West er væk. Turner er også en elite shot-blocker, men kommer tit i fejlproblemer.

Joseph Young er en lille scorer som er utrolig stærk i pick and roll spillet, men også utroligt begrænset i forsvaret grundet hans højde. Youngs intensitet og hans pick and roll spil er der hvor man skal finde hans kvaliteter. Solomon Hill spillede en flot sæson sidste år, og forvent at han bruger summer league til at forbedre hans skud samt arbejde med hans ball-handling. Whittington er en spiller som spillede en snes kampe for Pacers sidste sæson, og han passer ind hos Pacers og deres nye hurtigere spil.

Eddie og Kalnietis er to spillere som kan lidt af hvert. Eddie er en 3 and D type som har lange arme og hans skud taler for sig selv. Kalnietis er en litauer som har et godt øje for at fordele bolden og som er en okay skytte. Han er dog i slutningen af tyverne så det er ved at være sidste chance.

Los Angeles Clippers

Spillere fra 2015 draften: Branden Dawson #56 valgt af New Orleans.

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: C.J. Wilcox og Jordan Hamilton.

Andre spændende spillere på holdet: Liam McMorrow og Nate Wolters.

Dawson, som blev valgt sent i anden runde, er en stærk rebounder og yderst atletisk, men han har ikke rigtig nogen postion. Wilcox er en god skytte og lever på sit lange skud. Hamilton har været okay, men er ikke rigtig elite til noget, trods han foretrækker at score.

Forvent at Hamilton ville gøre alt hvad han kan offensivt for at vise at han hører til i NBA. Wolters er en scorende point guard hvis skud aldrig helt har været det samme som det var i college-dagene. McMorrow er en spændende spiller der er både høj og stor. Hvis McMorrow skulle gå hen og få sig en invitation til training campen, så ville det udelukkende være på grund af hans størrelse på 7’2 og 275 pund.

Memphis Grizzlies

Spillere fra 2015 draften: Andrew Harrison #44 valgt af Phoenix.

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Jordan Adams, Jarnell Stokes, Russ Smith og Jamychal Green.

Andre spændende spillere på holdet: Tony Crocker.

Andrew Harrison er endnu en point guard på Grizzlies’ allerede fyldte hold. Harrison ville gøre alt for at bevise at det er ham, og ikke Russ Smith, som skal være fremtidens mand. Harrison er dog stor nok til at spille SG, men hans skud er ikke godt nok til det. Adams er en scorer som ville bruge Summer League som en platform til at vise at han kan blive en dynamisk bænk-scorer. Stokes er en rebounding-maskine som blev nummer to i rebounding i summer League sidste år. Stokes får nogle flere chancer for at begå sig med Jon Leur ude af billedet.

Smith, som førte Summer League sidste år i assists, ville vise at han er manden over Harrison og at han burde få chancen. Smith er en aggressiv spiller, der nogle gange har lidt for travlt. Green er en energisk spiller som kan komme ind og tilbyde holdet lidt scoring samt rebounding. Hans kontrakt er delvist garanteret så forvent at se ham på holdet ved training camp. Tony Crocker er en spiller som spillede sidste sæson i Israel, hvor han imponerede med at ramme på hele 49% af hans langbolde og hvis der er noget Grizzlies kan bruge så er det tre-pointsskytter.

Miami Heat

Spillere fra 2015 draften: Justise Winslow #10 og Josh Richardson #40.

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: James Ennis, Tyler Johnson og Zoran Dragic.

Andre spændende spillere på holdet: Willie Reed.

Justise Winslow faldt ned til Heat og blev kaldt draftens store tyveri. Winslow og Heat passer godt sammen og Winslow ville kunne modne sig bag ved Wade og Deng i rotationen. Richardson er en 2-guard med gode dribbleevner samt et godt skud. Richardson burde kunne hjælpe til i forsvaret fra dag ét af.

Ennis og Johnson er to spillere som gavnede godt af de mange skader i Heat sidste år, da det resulterede i massere af spilletid. Forvent at se dem bruge Summer League til at vise Pat Riley at de skal være med næste sæson igen. Dragic har ikke vist at han er en NBA-spiller endnu, men med brormands nye kontrakt ville han også bevise at han er værd at holde på.

Reed er en stor gut som kan beskytte ringen samt hive et par rebounds ned. Han har potentialet til at blive en tolvte mand på et NBA hold.

Oklahoma City Thunder

Spillere fra 2015 draften: Dakari Johnson #48.

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Mitch McGary og Semaj Christon.

Andre spændende spillere på holdet: Quinn Cook og Travis Bader.

Dakari Johnson er endnu en Kentucky big man som er blevet valgt i draften. Johnson får det meget svært med at kunne få sig en rosterplads, da rosteren er fyldt op hos Thunder. Johnson tilbyder ellers shot-blocking, rebounding og en masse potentiale. Forvent at se ham for Thunder’s D-League hold næste sæson sammen med Semaj Christon. McGary, som overraskede en del sidste sæson, og var yderst produktiv når han endelig fik chancen, ville komme til Orlando med en bunke af selvtillid for at vise han kan fortsætte sin stime.

McGary er Thunder’s summer League holds klare stjerne og ville få en masse muligheder for at vise sit inside spil samt strålende forsvar. Christon spillede sidste sæson for Oklahoma City Blue, hvor man startede ham som shooting guard, hvilket ikke var en succes. Christon blev derefter rykket ned som PG hvor han strålede og kan meget muligt blive en NBA-spiller en dag, hvis han bliver ved med at forbedre sig.

Cook som spillede, og vandt NCAA tuneringen, for Duke sidste sæson blev ikke valgt i dette års draft. Han skal derfor gøre noget af det sværeste i NBA, hvilket er at spille sig til en kontrakt. Bader, som ikke blev valgt i sidste års draft, tilbragte sidste sæson i Frankrig uden stor succes. Bader kom derefter hjem til D-League og gjorde det han gør bedst; skyde og ramme sine 3’ere. Bader som er NCAA’s all-time førende tre-pointsskytte (med hele 504 ramte af dem) ville prøve at vise at han er meget mere end bare en skytte.

Orlando Magic Blue

Spillere fra 2015 draften: Mario Hezonja #5 og Tyler Harvey #51

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Aaron Gordon, Elfrid Payton, Devyn Marble og Peyton Siva.

Andre spændende spillere på holdet: Brandon Davies.

Hezonja, den kroatiske alt-muligt-mand, kommer til Orlando og ville vise os alle sammen at han er et perfekt fit. Hezonja har alle redskaberne til at blive en fantastisk NBA-spiller og forvent at se nogle glimt af dem. Harvey, som førte NCAA i point per kamp sidste år, er en glimrende scorer og ville virke udmærket som tredje point guard for Orlando. Harvey bliver dog nødt til at vise os at han kan spille forsvar og være den førende ball-handler.

Gordon og Payton var Magics lotto picks sidste år og de er to meget vigtige brikker for Magics fremtidsplaner. Gordon, som er det største projekt af de to, kan man se frem til at showcase sit nye skud. Payton har stadig en del at arbejde med på den front. Marble er kommet for at bevise at han hører til på holdet, da en øjenskade holdt ham ude af store dele af sidste sæson. Davies og Siva er begge tidligere NBA-spillere som er hårdt arbejdende og som trænere ville elske at have på sit hold. Problemet er bare om de er gode nok. Det skal de vise os at de er via Summer League.

Orlando Magic White

Spillere fra 2015 draften: 0

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Glen Rice Jr., Keith Benson og Chris Singleton.

Andre spændende spillere på holdet: Keith Appling.

Rice spillede sidste sæson for Wizards og var faktisk udnævnt som 2014 Summer League MVP. Nu spiller han for en kontrakt i NBA og han får nok en training camp invitation. Chris Singleton er en spiller der udelukkende lever på sine forsvarskvaliteter da han er en komplet non-faktor i angrebet.

Benson er en offensiv big man der er en fin rebounder og scorer bolden udmærket. Han er dog et minus i forsvaret. Appling er en scorende guard som også kan fordele bolden samt dække op i den anden ende.

Utah Summer League

Utah Jazz

Spillere fra 2015 draften: Trey Lyles #12 og Olivier Hanlan #42.

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Dante Exum, Rodney Hood, Bryce Cotton, Jack Cooley, Grant Jerrett og Chris Johnson.

Andre spændende spillere på holdet: JaJuan Johnson og Jared Cunningham.

Lyles er endnu en Wildcat i dette års draft med stort talent. Lyles ville komme fra bænken af i den kommende sæson med gode mekanismer og solide egenskaber. Om han så er ét eller to år væk fra at kunne levere kan vi få at vide når han har skrevet under på sin kontrakt. Hanlan er en scorer og en god pick and roll spiller. Han har gode muligheder for at komme på holdet, men spørgsmålstegn om hans defensive egenskaber kan forhindre ham i det.

Exum og Hood blev begge valgt i sidste sæsons draft og har begge haft positive sæsoner for Utah. Forvent at se dem som de to bærende kræfter. Cotton ville gerne beholde sit job som tredje PG hos Jazz og med hans skud og hurtighed ville han vise os i Summer League at han er den rigtige mand for dem. Cooley og Jerrett er begge big men som ville slås om plads som fjerde mand i rotationen, idet begge er gode reboundere. Jerrett er dog en langt bedre skytte, men Cooley har styrken over ham.

Chris Johnson var godt omkring i sidste sæson og nøglen for at han skal blive i længere tid en to ti-dagskontrakter er hans skud. Hvis Johnson kan ramme det er han en NBA-spiller, da han har en god motor og hurtighed. Cunnigham og JaJuan Johnson er begge to tidligere første runde picks, som har været ude og inde af ligaen. Det er ved at være sidste chance for JaJuan som ellers havde en strålende sæson for tyrkiske Besiktas i sidste sæson.

San Antonio Spurs

Spillere fra 2015 draften: Cady Lalanne #55

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Kyle Anderson og Livio Jean-Charles.

Andre spændende spillere på holdet: Casper Ware og Dairis Bertrans.

Lalanne er en lang spiller som potentielt kan vokse og spille sig ind som en rolle spiller i fremtiden. Han ville nok ikke komme på holdet i år, men på bedste Spurs vis ville han som eurostash nok være værd at kigge efter næste år ved denne tid. Anderson havde en svingende sæson, og passede ikke helt ind som SF grundet hans ekstreme mangel på hurtighed.

Anderson har dog nogle gode kvaliteter i hans playmaking, forbedrende skud og hans IQ. Jean-Charles ligner stadig ikke en pro og er noget af et projekt. Forvent at se ham lave en masse fjollede ting samt vise glimt af en super atlet. Ware er en meget lille, super hurtig PG som trives som scorer. Ware er begrænset i forsvaret, men spiller med hjertet og giver aldrig op. Bertrans er en lettisk skytte der lever af sit skud. Bertrans spiller med høj IQ og kan lidt af hvert.

Philadelphia 76ers

Spillere fra 2015 draften: Jahlil Okafor #3, Richaun Holmes #37 og J.P. Tokoto #58.

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: Jerami Grant, Furkan Aldemir og Jordan McRae.

Andre spændende spillere på holdet: T.J. McConnell.

Okafor ville træde ind i en allerede ret proppet frontcourt, men er helt klart den bedste offensive spiller af de tre lotto bigs. Okafor ville blive sjov at følge da han besidder eminente offensive egenskaber. Holmes er en PF der kan sende skud tilbage og skyde fra albuen. Hans spilfornemmelse er ikke så god, så han er lidt af et projekt. Tokoto er en atlet med gode defensive redskaber fra North Carolina.

Tokoto har dog noget af et ødelagt hopskud, hvilket er en nødvendighed i nutidens NBA. Grant og Aldemir spillede for Sixers i sidste sæson og udviklede sig kamp for kamp. Begge burde være til at finde på holdet når sæsonen går i gang. McRae spillede sidste sæson i Australien, hvor han spillede udmærket. McRae er en scorer med god hurtighed der er lidt for glad for sit eget skud. McConnell blev ikke valgt i dette års draft, men skrev under på en ét-årig kontrakt med Sixers. McConnell er ikke nogen god atlet, men kan lidt af hvert så han burde kunne spille sig ind på et tyndt Sixers hold.

Boston Celtics

Spillere fra 2015 draften: Terry Rozier #16, R.J. Hunter #28, Jordan Mickey #33 og Marcus Thornton #45.

Spillere fra tidligere drafts eller som spillede for dem sidste sæson: James Young, Marcus Smart og Colton Iverson.

Andre spændende spillere på holdet: Jonathan Holmes og C.J. Fair.

Rozier var overraskende for mange at han blev Celtics første valg i dette års draft. Rozier er en hårdtspillende PG der giver sig 110% hver kamp og som skal arbejde på sin playmaking. Hunter er en elite skytte, der kan skyde langt ude fra og som er en undervurderet forsvarsspiller. Hunter har også gode ball-handling færdigheder samt en utrolig høj basketball IQ. Mickey er en elite shot blocker, som ville hjælpe Celtics utrolig meget på det punkt. Mickey er et hopskud væk fra at være en rollespiller i NBA.

Thornton er endnu en guard på et allerede fyldt hold. Thornton kommer nok til at bruge store dele af næste sæson i enten udlandet eller D-League. Young og Smart er begge to vigtige brikker i Celtics fremtid. Smart er holdets PG og en bulldog i forsvaret. Iverson står i en lidt sjov situation, da han har spillet to forrygende sæsoner i Spanien og nok ville kunne tjene flere penge i Europa end i NBA, men hvad betyder mest for ham – drengedrømmen om NBA eller pengene? Holmes er en stretch-4 som passer godt ind i Brad Stevens’ system, men med få pladser tilbage ville han så kunne gøre sig selv nok for at komme på holdet?

Fair er en atlet hvis skud ikke helt er godt nok til at være NBA materiale, men hvis han kan rette op på det så burde han få sine chancer til at gøre sig i verdens bedste liga.

(Foto: SportsAngle)