Tilfældige Tanker: The Lord Of The Headband – Return Of The King

Tilfældige Tanker er et nyt tiltag på Naismith, anført af Morten Andreas Olsen, der fokuserer på ligaens finurligheder og opsamler alle de vigtigste historier, vi ikke vidste vi savnede.

Efter at have set en del kampe med Cleveland Cavaliers denne sæson, er der særligt én ting som har undret mig. Men det har hverken noget at gøre med Kevin Loves nu manglede rolle på holdet, J.R. Smiths mentale tilstand, hvilket førhen var en reserveret plads til Dion Waiters, Kendrick Perkins’ mange offensive talenter der inkluderer at sætte screens og smide bolden væk, eller Kyrie Irvings first-step.

Derimod handler det om funktionen og betydningen af ét specielt headband. Et headband har normalt den funktion at det forhindrer sveden i at løbe ned i øjnene under fysisk aktivitet og det kan hjælpe eventuelt langhårede spillere, hvis de vil undgå af håret kommer i karambolage med synsfeltet.

Men.

Når man kigger på hårgrænsen bliver man hurtig klar over at dette næppe er en del af problematikken, da ”håret” ikke rigtig kan have denne indvirken på omtalte spiller. Hvis man samtidig kigger på spillerens produktivitet på banen, finder man også hurtig frem til, at sveden nok heller ikke er grunden til dette headband.

Headbanded er placeret på en spiller, som har båret det siden hans rookie-sæson, samt det også er et af hans trademarks, og som i denne sæson netop er skiftet til Cavaliers, for at bringe dem tilbage på playoff kurs.

Det omtalte headband sidder nemlig på ingen ringere, end spilleren som snitter cirka fem minutter pr. kamp, over 22 kampe, hvor hovedparten af kampene kom på baggrund af en skade til Anderson Varejao og inden Timofey Mozgov-traden, og som nu primært får scrap minutes i blowout sejre/nederlag.

Vi snakker altså om 60 kampe uden spilletid, hvor et headband har været i brug uden at have en reel funktion. Spilleren det sidder på er Clevelands backup-center til backup-centeren, NBA-veteranen, Brendan Haywood.

naismith-brendan-haywood-nba-media-central

For lige at slå det fast, ser jeg absolut intet negativt i det og beundrer faktisk, at ligegyldigt om der er spilletid i sigte eller ej (nok mest det sidste), så sidder Haywood, og hans headband, altid klar på sidelinjen og venter på at David Blatt kalder ham på banen i de sidste minutter af en blowout sejr, hvor headbandeds tilstedeværelse på banen ikke længere kan resultere i nederlag.

Herfra skal ihvertfald lyde en lille og overset cadeau, til Brandon Haywood (og hans headband), for altid at sidde klar på bænken, lige meget hvor langt nede i rotationen de nu er havnet.