Trades på vej hos Lakers før Trade Deadline?

Trade deadline nærmer sig med hastige skridt. Her på Naismith.dk ser vi derfor på forskellige trade-scenarier, rygter og hold, som bør være aktive før fristen udløber d. 18 februar.

Los Angeles Lakers er ikke, hvad de har været. Det hæderkronede franchise med 16 mesterskabsbannere hængende i Staples Center, har været nede i en bølgedal efter det seneste mesterskab fra 2010. Efter Phil Jacksons afgang har der været tre head coaches, først Mike Brown, sidenhen Mike D’Antoni og nu Byron Scott. Men det er kun et spørgsmål om tid, før Scott bliver afløst. Rygterne er mange, men specielt Golden State Warriors’ assistenten Luke Walton og den tidligere Chicago Bulls træner Tom Thibodeau er specielt varme på rygtebørsen til at overtage tøjlerne i den gule og lilla del af Los Angeles.

Spørgsmålet er, hvilken trup, en ny træner kommer til at overtage. Af de 15 spillere, der pt. er på kontrakt, ligner det, at der kun er seks af disse, der har en fremtid i Los Angeles. Disse er D’Angelo Russell, Jordan Clarkson, Anthony Brown, Larry Nance Jr. og Julius Randle. I forhold til trades er alle andre spillere tilgængelige, og får Lakers et ordentligt bud, er det reelt kun Russell, Clarkson og Randle, der må ses som urørlige. Det skal dog nævnes, at Jordan Clarkson har kontraktudløb efter den nuværende sæson, men han har udtrykt ønske om at blive i organisationen.

Med Kobe Bryant, der har udløb og som stopper karrieren, slutter en æra, ikke bare for The Black Mamba selv, men også for Lakers som franchise. Kobe Bryant har alle dage været en vinder, men han har haft en mentalitet, som mange spillere har haft svært ved at håndtere, hvorfor free agents har fravalgt L.A. som destination. Dette giver nu Lakers mulighed for at tiltrække stjerner, der gerne vil have den berømmelse det er at spille i L.A., men som ikke har villet spille andenviolin til Bryant.

Kontraktmæssigt har Lakers kun seks spillere, der skal betales i næste sæson. Disse er Russell, Randle, Brown, Nance Jr. samt Lou Williams og Nick Young. Williams står til at blive betalt cirka $7 millioner og Young cirka $5.5 millioner. Disse seks spillere skal sammenlagt have cirka $23 millioner i næste sæson. Selv med lønninger til Jordan Clarkson og Tarik Black lagt oven i, så har Lakers en masse dollars at spendere til sommerens free agent-fest, hvor Kevin Durant må siges at være den ultimative pris.

I et fremtidsperspektiv mangler Lakers spillere på small forward-positionen og center-positionen. Det forventes, at Russell og Clarkson, der begge er 6’5”, kommer til at være fremtidens backcourt med Julius Randle som fremtidens power forward. Får Lakers et af de to første draft picks, må det forventes, at de vælger enten Ben Simmons fra LSU eller Brandon Ingram fra Duke. Begge er small forwards med kæmpe potentialer – Simmons bliver sammenlignet med LeBron James, grundet hans fantastiske fysik og formåen i de fleste af spillets facetter, og Ingram med Kevin Durant, fordi Ingram er en lige så lang, tynd og smoothe scorer med en god jumper. Vælges en af de to må fremtiden siges at være sikret på SF-positionen også. Det skal dog nævnes, at Lakers pick er top 3 protected, hvilket betyder, at får de ikke et af de tre første picks i draften, så overtager Philadelphia picket.

Disse spekulationer omkring draften betyder, at Lakers ikke er i win now-mode, hvorfor de kan tillade sig at trade de spillere, der har værdi. Roy Hibbert, Lou Williams, Nick Young og Brandon Bass kan alle spille en rolle på et mesterskabshold, der ønsker at forbedre sig på førnævnte spilleres respektive pladser.

På baggrund af Lakers nuværende unge kerne med Russell, Clarkson og Randle, og håbet om et Top 2-pick til sommerens draft, kan organisationen gøre to ting lige nu: De kan beholde den samme trup, hvor Kobe tager mere end 16 skud per kamp, hvor Hibbert, Young, Williams og Bass skal have en masse spilletid og hvor udviklingen af de unge spillere kommer i bedste fald anden række efter Kobes farvelturné. Eller de kan vælge at trade veteranspillerne og give alle de unge spillere mulighed for at udvikle sig, samtidig med at Lakers giver Kobe tilpas med spilletid, så han ikke går i stykker, men samtidig kan få sagt et ordentligt farvel til NBA.

De to nemmeste spillere at komme af med er Lou Williams og Nick Young. De er et par scorere, der kan give liv til et holds bænk. Her er to forslag til at trade de to spillere.

Mayo

Lou Williams til et Milwaukee-hold, der har store problemer med at skabe individuelle point. Lou Williams kan give dem et godt punch fra bænken og hjælpe til at rette op på, at Bucks pt. kun scorer 25. Flest point.

Nick

Nick Young tilbage til Washington for en skadet Alan Anderson. Med Bradley Beal mere skadet end rask, så mangler Washington en shooting guard, der kan være en trussel og skabe sit eget skud. Nick Young kan hermed komme tilbage til Washington og hjælpe Wall og co. med at jagte en plads i playoffs.

Det vil være Lakers’ mål at trade både Bass og Hibbert, for at kunne give de unge spillere mere spilletid, men grundet deres udløbende kontrakter, så vil det ikke være førsteprioritet frem for Young og Williams, der begge har kontrakter, der løber længere end den nuværende sæson.

(Foto: Keith Allison)